Передумови формування системи державного регулювання інфраструктури цифрової економіки та особливості її функціонування Проблеми сучасних трансформацій Серія: економіка та управління

Інформаційні аспекти процесу створення та функціонування спеціальних (вільних) економічних зон / Г.В. Вашека // Науково-технічна інформація. Павлушина А.А. Защита публичного интереса как универсальная процессуальная форма / А.А. Павлушина // Журнал российского права. Сьогодні електронні засоби обробки інформації набули максимально широкого поширення. У господарському обороті виникли такі поняття, як електронна комерція, електронна операція, електронний підпис, електронні платежі, електронні гроші і так далі.

наукові теорії про необхідність державного регулювання економіки господарське право

Треушніков відзначає, що правове поняття «підвідомчість» походить від дієслова відати і означає наочну компетенцію судів, арбітражних судів, третейських судів, нотаріату, органів з розгляду і вирішенню трудових спорів, інших органів держави і організацій, що мають право розглядати і вирішувати окремі правові питання [63, с. Достатньо поширеною є позиція учених, які визначають поняття підвідомчості через компетенцію (повноваження) того або іншого органу з вирішення http://atrnetworks.com/page-29/ юридичних справ. Наголошується також, що суттю питання про підсудність є вирішення питання про визначення меж компетенції даного суду з розгляду і вирішення вказаної справи [74, с. Інтереси суб’єктів підприємництва можуть бути як майновими, так і немайновими. Цікаво, що терміни «моральний» і «матеріальний інтерес» використовуються в Конституції України, проте тільки стосовно інтересів громадян, що виникають у зв’язку з різними видами інтелектуальної діяльності.

Теоретичний матеріал до теми 6: Державне регулювання розвитку біоекономіки

Господарські суди були створені з метою забезпечення правопорядку у сфері економіки, підвищення ефективності судового захисту у цій сфері. Досягненням даних цілей були обумовлені завдання господарських судів, їх місця і ролі у судовій системі України. У зв’язку з цим представляється виправданим такий підхід до визначення підвідомчості господарського і адміністративного судів, який як головний ставив би предметний критерій. Представляється, що у разі розмежування підвідомчості між господарськими і адміністративними судами найбільш прийнятним є шлях внесення змін у ГПК України і КАСУ.

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають

Слід зазначити, що сутність дирижизму як напрямку економічної науки полягає у обґрунтуванні необхідності використання різних засобів (уряду, права, вартості, ціни,..) для державного контролю над економікою. Меркантилісти були першою школою, яка у своїй теоретичній системі відвела податкам суттєву роль, як інструменту впливу держави на економіку. Згідно з їхньою теорією, держава повинна стимулювати надходження золота в країну, що забезпечить їй стабільне положення в світі, а її громадянам – достойний рівень життя. Цінове регулювання економіки. Держава може втручатись у ціноутворення у формі прямого регулювання, а саме встановлення фіксованих цін на найважливіші товари, граничного їх рівня, заморожування цін на певний термін та інше, а також у формі побіжного регулювання – зміни рівня та диференціації ставок товарних податків. Державне управління (регулювання) економікою – це організуючий і регулюючий вплив держави на економічну діяльність суб’єктів ринку з метою її впорядкування та підвищення результативності.