Донецький Національний Технічний Університет ДВНЗ «ДонНТУ»

Науковці, які є постійними рецензентами журналу, отримують право позачергової публікації результатів своїх досліджень. Збірка «Проблеми гірського тиску» видавалась Донецьким національним технічним університетом з 1998 по 2014 рр. В ній публікувалися нові експериментальні та теоретичні результати досліджень проявів гірського тиску та стану гірського масиву при розробці родовищ корисних копалин. Громадська організація «Національна академія наук вищої освіти України» підбила підсумки всеукраїнського щорічного конкурсу «Краще видання 2023 року». Його мета – всебічна підтримка освітян, науковців і талановитих молодих учених.

наукові праці доннту

Наукові та педагогічні школи нашого університету сприяли розвитку мережі наукових установ та навчальних закладів. З використанням його наукового і кадрового потенціалу було створено Донгіпрошахт, Донецький вугільний інститут, Донбаську державну академію машинобудування (м. Краматорськ), Донбаську національну академію архітектури і будівництва (м. Макіївка). Результати своїх досліджень студенти презентують на конференції «Дні науки», яка проводиться в університеті щороку.

Проблеми гірського тиску

Збірник розрахований на наукових співробітників, викладачів, інженерно-технічних працівників, а також аспірантів і студентів, які навчаються за спеціальністю електроенергетика, електротехніка та елекстромеханіка. Матеріали видання призначені для наукових співробітників, викладачів, інженерно-технічних працівників, аспірантів та студентів. Наразі до складу ДонНТУ входять 4 факультети, Інститут післядипломної освіти, аспірантура, докторантура, науково-дослідна частина, проблемні лабораторії, науково-технічна бібліотека, Костянтинівський індустріальний фаховий коледж. На засіданні круглого столу з нагоди Дня Європи на тему «Євроінтеграція України очима студентів» були зроблені доповіді, які стосувались нагальних питань сьогодення.

ЗМI про нас

У збірнику публікуються наукові статті співробітників кафедр Донецького національного технічного університету та інших університетів України та світу. В цих статтях наведено результати наукових досліджень і розробок з питань електроенергетики, електротехніки https://business-guide.com.ua/about/articles_bg?id=1458 та електромеханіки. В статтях наведено результати наукових досліджень і розробок з питань електротехніки, електромеханіки та енергетики. Історія нашого славетного університету починається з далекого 1921 року із заснування Донецького гірничого технікуму.

ДонНТУ розпочав програму співробітництва з АССА (Асоціацією присяжних сертифікованих бухгалтерів) – провідною міжнародною професійною організацією в галузі економіки, фінансів і аудиту, що має на меті сертифікацію навчальних програм з економіки та менеджменту за стандартами АССА. Матеріали збірника розраховані на науковців, аспірантів, викладачів, керівників і фахівців різних організацій, підприємств, установ. В якості наступника збірки «Проблеми гірського тиску» ДВНЗ ДонНТУ у 2022 році заснував наукове видання « Journal of Mining Geomechanics and Engineering ». Студентами зроблено 50 доповідей на Всеукраїнських і Міжнародних конференціях, опубліковано 28 статей і доповідей в збірках Всеукраїнського рівня і в збірках АК.